Omafiets-Onderdelen-De-Goedkoopste-Fietswinkel-Fietsadvies

Omafiets Onderdelen Nodig?

Omafiets Onderdelen nodig?

Een omafiets is een van de meest voorkomende fietsen in Nederland. Helaas worden deze fietsen vaak verwaarloosd en fietsen ze daardoor niet meer fijn. Met de juiste fietsonderdelen kan je je omafiets weer fijn laten fietsen. Hieronder leggen we je uit welke omafiets onderdelen er zijn en waarvoor ze dienen.

Zadel

Alle zadels zijn terug te brengen tot het basismodel. Op alle zadels moet je voornamelijk op de zitbotjes van je bekken steunen. De rest van het zitvlak mag maar licht belast worden, de spieren moeten vrij kunnen bewegen om fijn te kunnen fietsen en de bekken moeten gesteund worden om te voorkomen dat je lichaam alle kanten op beweegt. Dat heeft geleid tot de klassieke zadelvorm met een halve ronde, matig bolle achterkant, die iets breder is dan de zitbotjes en die uitloopt in een punt.
Een zadel moet hard genoeg zijn zodat de zitbotjes er ver genoeg in zakken om de last te kunnen dragen zonder dat daarbij andere delen van het zitvlak te veel belast worden. Het is een vergissing te denken dat een zachter zadel altijd comfortabeler is dan een hard zadel. De totale druk op het zadel is niet afhankelijk van de hardheid van het zadel. Een zacht zadel verdeelt de druk gelijkmatig over een groter oppervlakte. Verlichting op de ene plek betekent dan automatisch meer druk op een andere plek. Het Selle Royal Zadel  is een zadel gebaseerd op de klassieke zadelvorm van de Nederlandse ‘rechtop’ fietsen en is bij uitstek geschikt voor een omafiets. Het zadel heeft een extra laag van Royalgel™, dat zorgt voor maximaal comfort en tot 40 procent minder druk op de drukpunten.

Spatborden

Spatborden zijn een belangrijk onderdeel van een omafiets. Ze houden namelijk het gespat van vuil en water tegen bij regenachtig weer. Een omafiets heeft zowel een voor- en achter spatbord nodig. Degoedkoopstefietswinkel.nl heeft verschillende spatborden in allerlei maten en kleuren. Zonder spatbord op uw fiets heeft u een grote kans dat uw kleren vies worden. Mocht uw fiets geen spatborden hebben, dan is het verstandig dat u een set spatborden aankoopt.

Handvatten

Handvatten zijn een belangrijk onderdeel om comfortabel te kunnen fietsen. Handvatten bieden grip en geven controle over het stuur. Daarnaast kunnen de juiste handvatten slapende vingers voorkomen. Ergonomische handvatten hebben bijvoorbeeld een soort draagvlak, waardoor de druk over een groter vlak wordt verdeeld. Bovendien voorkomen handvatten mits een juiste afstelling het knikken van de pols.

Fietsbel

Een fietsbel zorgt er niet alleen voor dat je fiets er leuker uit ziet, maar het is ook belangrijk voor je eigen veiligheid. Een bel wordt aan het stuur van een fiets gemonteerd en wordt vaak met de duim bediend. Degoedkoopstefietswinkel.nl heeft een breed aanbod in fietsbellen. zijn fietsbellen in allerlei verschillende kleuren, maten en van verschillende merken.

Jasbeschermers

Jasbeschermers zijn een belangrijk onderdeel van een fiets. Ze dragen namelijk bij aan de veiligheid doordat ze de bovenkant van het fietswiel beschermen. Hierdoor wordt voorkomen dat er iets in uw spaken terecht komt. Dit kan zijn een broekspijp of een touw van bijvoorbeeld een tas. Daarnaast beschikt Degoedkoopstefietswinkel.nl ook over onderdelen om uw jasbeschermer te monteren. Veiligheid staat altijd voorop en dit geldt ook bij het fietsen. Blijf dus niet te lang rond fietsen zonder jasbeschermers en bestel ze nu online. Gemakkelijk, goedkoop en snel!

Achterlicht

Een achterlicht op je fiets is minstens zo belangrijk als een goede koplamp. Daarom hebben wij een grote collectie achterlichten voor je omafiets. Goede fietsverlichting zorgt voor veiligheid. Een goed achterlicht maakt je zichtbaar voor achteropkomend verkeer. Een achterlicht is dus veilig voor jou, maar ook voor je medeweggebruikers.

Koplamp

Een goede koplamp op je fiets is belangrijk. Niets vervelender dan niet genoeg licht hebben of je fiets om alles goed te kunnen zien. Uiteraard gaat het bij een koplamp niet alleen om het zien, maar net zo goed om het gezien worden. Zorg dat je verlicht genoeg de weg op gaat, zodat medeweggebruikers jou niet over het hoofd zien. Naast fietsverlichting in het donker is dagrijverlichting ook steeds meer in opkomst.

Buitenband

Buitenbanden voor je omafiets zijn van groot belang. Met een goede buitenband rijd je niet alleen minder lek, de rit wordt ook nog eens een stuk comfortabeler. Voor de omafiets kun je kiezen uit verschillende buitenbanden.

Binnenband

Binnenbanden voor je omafiets heb je altijd wel nodig. Als reserveband om mee te nemen of om na de zoveelste keer lek te zijn gereden toch maar een nieuwe binnenband op je velg te leggen. Ervaren fietsers kiezen als ze lek rijden altijd voor een nieuwe binnenband. Maar de meeste fietsers met een stadsfiets plakken de binnenband met een bandenreparatieset. Wat ook de reden is dat je een nieuwe binnenband nodig hebt, we hebben ze in alle soorten en maten, voor elk type fiets.

Bagagedrager

Bagagedragers voor je fiets zijn er in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een bagagedrager voor een omafiets of een set bagagedragers met een voorbagagedrager en een achterbagagedrager voor een lange fietsreis, we hebben een brede selectie voor je. En elke bagagedrager is afgestemd op het gebruik. Vergeet ook niet je snelbinders zodat je alles goed vast kunt zetten op je bagagedrager!

Kettingkast

Kettingkasten zijn een belangrijk onderdeel van de omafiets. Ze zorgen er niet alleen voor dat je fietsketting beschermd wordt, de kettingkast voorkomt ook dat je broek vuil wordt. De belangrijkste taak van een kettingkast is om de fietsketting schoon te houden en om te zorgen dat er geen vuil en vet op je broek komt. Zonder kettingkast komen zand, smeer, water en modder snel op je broek terecht. Ook kan je broekspijp gemakkelijk tussen de ketting terecht komen en dat kan voor gevaarlijke toestanden zorgen.

Pedalen

Bij het aankopen van pedalen voor je omafiets oftewel stadsfiets kun je het beste rekening houden met de volgende kenmerken. Naast het materiaal kun je je keuze voor een pedaal baseren op de mate van grip die de antisliplaag geeft. Daarnaast is een pedaal altijd een goede plek voor het plaatsen van extra reflectoren, naar onze mening is het aanwezig zijn van dergelijke reflectoren een absolute voordeel voor je eigen veiligheid.